Ať chceme nebo ne, jsme zahlceni informacemi, které se na nás valí ze všech směrů. A není v silách žádného člověka se ve všech dokonale zorientovat. A už vůbec se nevyplatí plýtvat časem na informace, které se nedají považovat za důvěryhodné. Jak tedy rozlišit zrno od plev? Dobrým začátkem je zaměřit se na autora sdělení a případně i redakci, ve které působí. Můžeme si to představit jako kuchaře a restauraci. Jídlo od kuchaře, kterého nikdo nikdy neviděl a který vaří v restauraci bez adresy, by si moc lidí neobjednalo. Pojďme si ukázat, jak zjistit, kdo článek připravil, a jak si prověřit důvěryhodnost redakce.

Rozehřívačka

A hned na začátek si rozcvičíme oči. Připravili jsme pro vás rozehřívačku a jsme zvědaví, jak se s ní popasujete! Prohlédněte si prosím přiložený obrázek. Zadání najdete níže. 


Jakmile rozehřívačku splníte, pokračujte prosím na další stránku, kde pro vás máme připravený další obsah. Doporučujeme pokračovat zelenou šipkou vpravo.