Z předchozí lekce už víte, jak se učit nová slovíčka. Pojďme si to vyzkoušet. Fráze „there is” nebo „there are” je naprosto ideální na propojení s dalšími slovíčky, tentokrát se budou týkat bydlení – části domu, názvy pokojů a nábytku. 


Pusťte si video na procvičování slovíček. Pak se můžete rozhlédnout po svém bytě a trénovat a trénovat a trénovat. Například „There is a computer on my desk“ se vám určitě bude hodit. S chutí do toho a půl je hotovo!



Procvičte si slovíčka pomocí křížovky. Po kliknutí na bílá políčka se vám políčka označí modrou barvou a s ním i v bočním panelu slovíčko, které máte doplnit. Jednoduše pak do políčka v bočním panelu napište anglický překlad. Po vyplnění všech políček si můžete odpovědi zkontrolovat pomocí tlačítkav levém rohu. TlačítkoVám ukáže správné odpovědi a pomocí tohoto tlačítka si vyplnění křížovky zopakujete.




Gratulujeme! Celá lekce na there is / there are je úspěšně za vámi. Nyní již víte, jak tuhle opravdu často užívanou frázi správně zkonstruovat, a kdykoliv tedy budete chtít říct, že někde něco je, tak už budete vědět, jak na to! Klikněte níže na tlačítko  a pokračujte na 3. lekci.