Pokud něco prodáváte na internetu, může to být těžší úkol, než se na první pohled zdá. Ne proto, že by bylo tolik náročné vytvořit a přidat inzerát, ale proto, že se na internetových bazarech pohybuje mnoho lumpů.

Kromě lumpů jsou internetové bazary plné naprogramovaných robotů, kteří hrají roli kupujícího. Sledují nové nabídky a pak nás osloví s automatickými zprávami. My si přitom můžeme myslet, že jednáme s člověkem. Tito roboti ale jen usnadňují podvodníkům práci.



Jedním z nejčastějších podfuků, jak již víte, je platba tzv. na kartu. Podobně se nás podvodníci, kteří reagují na náš inzerát, snaží nachytat na smyšlené služby. Často zneužívají jména dopravců jako je Česká pošta nebo třeba Zásilkovna. Níže přikládáme ukázku podvodné webové stránky,  kterou nám podvodník pošle a poté tvrdí, že když zadáme údaje o naší platební kartě, připíšou se nám na ni peníze. Doporučujeme si rozkliknout vykřičníčky pro další obsah.


Jakmile se obrázek proklikáte, podíváme se společně na užitečnou službu, která s odhalováním obchodních podvodů na bazarech pomůže.