Možná si nyní pokládáte otázku, jak platební karty využívat na internetu bezpečněji. Pro začátek je více než vhodné udělat jednoduché, ale velmi důležité, opatření. Je to nastavení limitů pro platby. Kdo je připraven, není překvapen.

Pokud využíváte internetové bankovnictví a máte ke svému účtu aktivní platební kartu, můžete v bankovnictví nastavit tzv. limity. To znamená, že určíte, jakou nejvyšší částku smí karta odeslat.



Dokonce můžete určit, kolik je limit pro výběr z bankomatu, pro platbu v kamenných obchodech a co je důležité, také limit pro platby na internetu. Limity není dobré mít příliš vysoké. Kdyby se naší karty náhodou někdo zmocnil, mohl by ji v tom nejhorším případě zneužívat až do tohoto limitu. Každý může mít své limity nastavené tak, aby mu to vyhovovalo. Dají se zpravidla nastavit pro týdny, někdy také pro dny.

Někdo si například limit pro platby na internetu nechává nastavený na 0 Kč a zvyšuje ho jen tehdy, pokud chce platební kartu na internetu použít.



Pro nastavení limitů v internetovém bankovnictví nelze poskytnout univerzální návody, protože každá banka to může mít trošku jiné. Pokud si s tím nevíte rady, banky poskytují své oficiální návody.