Prosím, vyzkoušejte si představit situaci, kterou vám popíšeme.

Jsou 2 hodiny v noci a právě začal vyzvánět váš chytrý telefon. Na displeji vidíte neznámé číslo Protože jste nic podobného nečekali, překvapí vás to. Hlavou se vám honí, co se to děje a dostanete strach, abyste něco nezanedbali. Určitě vás napadne, že se možná jedná o něco důležitého a nebo, že někdo potřebuje pomoc A tak hovor raději a přirozeně přijmete.

Celým jménem se vám představí pracovník banky. Mluví profesionálně o tom, že na vašem bankovním účtu eviduje banka zvláštní převody peněz a chce si potvrdit, že je děláte vy. To vás znejistí, čehož si pracovník banky všimne. Snaží se vám poradit, co máte dělat a pokud si nevíte rady, nabídne vám, že situaci umí vyřešit vzdáleně, přes počítač, pokud mu to umožníte. Pod tíhou okolností začnete raději spolupracovat.

Umíte si něco takového představit? Pokud byste postupovali podle pokynů, znovu by se mohlo v nejhorším případě stát, že přijdete o své těžce ušetřené peníze. Další video, jak může takový hovor vypadat, připravila Policie České republiky. Video doporučujeme dobře prohlédnout.

 

Podařilo se vám prohlédnout si video? Skvělé! Prosím, pokračujte na následující stránku, kde nás budou zajímat podvodníci na telefonu.