Vzpomínáte na logo Androidu z úvodní části kurzu? Teď je pravý čas se k němu vrátit. Operační systém (Android) a jeho verze je jedním z důležitých a přesto často opomíjených faktorů. Když vybíráme telefon, určitě nechceme, aby nám brzy zastaral. Systém Android je každoročně aktualizován na novou verzi, tento rok (2023) bude nejaktuálnější Android 14.

Pokud bychom si vyhlédli nový telefon a všimli si, že je dodáván se systémem Android 11, prakticky bychom si zakupoval telefon s tři roky starým systémem. Většina výrobců přitom zajišťuje pouze roční podporu systémových aktualizací včetně tzv. bezpečnostních aktualizací.

Pokud tedy chceme u nového zařízení zajistit bezpečnost a "dlouhověkost", je naprosto v pořádku požadovat co nejaktuálnější verzi systému!


Výborně, splnili jste všechny výukové materiály. Jste skvělí! Pokračovat můžete do společné diskuze, kde je možné se podělit o své zkušenosti s výběrem telefonu, či napsat své dotazy. Najdete ji v levém navigačním panelu jako povídací koutek.