Podíváme-li se zblízka na údaj o baterii, výrobce nám jej ukazuje v miliamperhodinách (mAh). U konkrétního telefonu může být tedy uvedeno např. 5000 mAh. To je zároveň hodnota, kterou lze napříč výrobci telefonů označit za ideální. Tedy takovou, že nám zajistí dle způsobu používání telefonu vícedenní výdrž. Pozor, nedostaneme se na týdenní výdrže starších tlačítkových telefonů - za výbornou výdrž chytrého telefonu se považují 2-3 dny.

Mimochodem, jak se taková baterie udržuje v kondici?


 Baterie v kondici

Současným bateriím v chytrých telefonech je nejlépe mezi 20 a 80 procenty. Neznamená to však, že bychom telefon neměli nabíjet do 100 %. Co však každou baterii zaručeně potěší je, když ji nebudete úplně vybíjet. Také svůj chytrý telefon nikdy nenechávejte na přímém slunci, popř. jej obracejte za horkých dní displejem dolů.

Pozor na chytáky v podobě rychlých či bezdrátových nabíječek. Jsou to velmi zajímavé a užitečné pomůcky, náš telefon je však musí podporovat! U nového telefonu tedy zjišťujeme, zda podporuje rychlé (či bezdrátové) nabíjení. Ke svému starému telefonu si takovou nabíječku kupovat nebudeme!

Už víte, na co si dát u baterie pozor? Skvělé! Pojďme na další stránku, kde si povíme něco o fotoaparátu.