Tentokrát vás nečeká jen jedna, ale rovnou dvě aktivity! První aktivitu se určitě vyplatí nevynechat. Při stahování se můžete setkat s různými symboly a po této aktivitě si budete jistější, které to jsou. Druhá aktivita je více kreativní. Záleží jen na vás, jestli se do ní pustíte.



Symboly pro stažení souborů

Aby pro vás bylo stahování souborů co nejjednodušší, je dobré umět rozeznat symboly, které běžně znázorňují akci ke stažení. Připravili jsme pro vás úkol, kde vám ukážeme obrázky různých symbolů. Tak schválně, rozeznáte ty, které jsou pro stahování?


Fotobanky

Pojďme si pocvičit práci s fotobankami. Tato aktivita vám nejen umožní procvičit si stahování obrázků, ale také plánovat a sdílet vaše cestovatelské sny. Můžete si vybrat jedno zadání a nebo si rovnou splnit obě dvě – je to jen na vás.

Přejděte na stránky fotobanky Pixabay – klikněte ZDE. Zkuste najít obrázek, který vám bude připomínat vaše oblíbené roční období. Vyberte si jeden obrázek, který vás zaujme a ztělesňuje atmosféru daného období. Poté si tento obrázek stáhněte do vašeho zařízení, abyste jej mohli kdykoliv použít jako tapetu.

Přejděte na stránky fotobanky Pexels – klikněte ZDE. Využijte vyhledávací funkci a zadejte místo, které byste chtěli v budoucnu navštívit. Může to být jakékoli město, země nebo kulturní památka. Prohlédněte si dostupné fotografie a vyberte tu, která vás nejvíce zaujme. Tuto fotografii si stáhněte a pošlete e-mailem nebo přes zprávu příteli nebo někomu z rodiny, s nímž byste chtěli toto místo společně prozkoumat.




Úspěšně jste dokončili třetí lekci! Nyní máte pevný základ pro to, abyste zvládali stahování souborů levou zadní.