V první lekci jsme se seznámili s různými typy souborů, které můžeme na internetu potkat. V této lekci se podíváme blíže na jeden z nejvíce všestranných a užitečných formátů – formát PDF. Tento typ souboru je neocenitelným nástrojem pro uchování dokumentů ve formě, která je přístupná na jakémkoliv zařízení.


Kde se s PDF můžeme setkat?

Tyto soubory jsou běžně používané, když si stahujete různé dokumenty z internetu, například účty za telefon nebo elektřinu. A co takové e-knihy? Pokud rádi čtete na svém tabletu nebo počítači, PDF soubory jsou často používány i pro elektronické knihy. Navíc, v tomto a dalších e-learningových kurzech se také často setkáte s učebními materiály ve formátu PDF. Je to pohodlný způsob, jak mít všechny potřebné informace na jednom místě.



Co se v lekci naučíte?

V této lekci se nejen naučíte, jak stahovat PDF soubory a jak najít soubory, které jste si uložili na svém počítači či telefonu, ale také jak rozpoznat různé symboly, které se často používají na internetových stránkách k označení možnosti stahování. Tyto symboly vám pomohou rychleji a snadněji najít odkazy pro stažení dokumentů, obrázků nebo jiných materiálů, které potřebujete.