Učit se jednotlivé časy nejde bez znalosti slovíček, tedy konkrétně sloves. Připravili jsme pro vás tabulku s 50 nejpoužívanějšími slovesy a videa na procvičení sloves. 

50 nejčastěji používaných anglických sloves

Tento seznam obsahuje 50 nejčastěji používaných anglických sloves, které vám pomůžou popisovat různé činnosti a stavy. Slovesa jsou důležitou částí slovní zásoby a umožňují vyjadřovat i minulé nebo budoucí události a různé situace.




Pusťte si následující video, pomocí kterého si můžete procvičit výslovnost sloves. Pokud by video byl příliš rychlé, můžete si ho kdykoliv zastavit a přehrát znovu. A znovu. Třeba i desetkrát.

 

 


Vyzkoušejte si cvičení „Najdi slova”.
Níže vidíte mřížku plnou písmen a seznam anglických slov, která je třeba v mřížce najít. Slova mohou být ukryta horizontálně, vertikálně nebo diagonálně, všemi směry (zleva doprava, zprava doleva atd.). Vaším úkolem je procházet mřížkou a hledat slova, která odpovídají těm v seznamu. Když narazíte na známé slovo, klikněte na jeho první písmeno a táhněte kurzor k jeho poslednímu písmenu, aby se označilo. Pokud jste našli správné slovo, změní se jeho barva a ve vašem seznamu bude odškrtnuto.


Gratulujeme! Zvládli jste základy přítomného času prostého. Naučili jste se vyjadřovat běžné události a pravidelné činnosti, tvořit kladné a záporné věty a používat slovíčka, která rozšiřují vaši slovní zásobu. Máte skvělý základ a s nově naučenými slovesy můžete komunikovat s větší jistotou. 

Klikněte níže na tlačítko  a pokračujte na 4. lekci, ve které se podíváme na přítomný čas průběhový, který vám otevře další možnosti, jak popisovat to, co se děje právě teď.