Jak na výslovnost?

V této lekci se zaměříme na klíčový prvek jazyka, kterým je výslovnost. Správná výslovnost je důležitá nejen pro to, aby vám ostatní správně rozuměli, ale také pro to, abyste se cítili sebejistěji při mluvení.


Pusťte si video, ve kterém vám dá Broňa tipy, jak svou výslovnost zlepšit 
(stačí kliknout kamkoliv na video a hned se spustí).



Vyzkoušejte si online slovník – klikněte na tento odkaz: https://slovnik.seznam.cz/preklad/anglicky.

Pomocí tohoto online slovníku si můžete vyhledat anglická slovíčka a naposlouchat správnou výslovnost kliknutím na tuto ikonu.

TIP: Další skvělý způsob, jak si procvičovat výslovnost, je zpěv anglických písní. Hudba není jen zábava, ale i efektivní nástroj pro učení. Zpíváním si nejen procvičíte výslovnost, ale také si lépe zapamatujete slova a fráze.



V této úvodní části kurzu jste se seznámili s klíčovými aspekty slovní zásoby a výslovnosti. Nyní jste připraveni na další důležitý aspekt anglického jazyka - na gramatiku.

Gramatika je stavebním kamenem každého jazyka a klíčem k plynulému a správnému vyjadřování. V následující části našeho kurzu se zaměříme na přítomný čas, což je základ pro vyjadřování současných akcí a stavů. Zde se dozvíte, jak správně tvořit věty, používat časy a jak se vyhnout běžným chybám. 

Klikněte níže na tlačítko 
 a pokračujte na 1. lekci.